Bellavista Hotel

Het waren de jaren van de “dolce vita”, wanneer de gebroeders Luigi en Adriano Lorenzi in hun koloniaal huis te Gabicce Mare de mogelijkheid zagen om hun eerste stappen in het toerisme te zetten en er tegelijk een passie en voltijdse activiteit van te maken.
De ideeën ontbraken niet aan de neo-zakenmannen, maar de financiële  middelen wel. De enige mogelijkheid om hun droom te realiseren was een lening vragen aan een vriend woonachtig in het nabije Fiorenzuola di Focara. De lening werd gelukkig toegestaan en weldra begonnen de beide broers aan de graduale heropbouw van hun ouderlijk huis.

In 1956 ontstond zo het pension “Bellavista”, samengesteld uit 6 kamers en 2 gemeenschappelijke badkamers ; het pension ontwikkelde zich op 2 verdiepen en kon tot 12 toeristen herbergen.
Het gebouw was eenvoudig van structuur maar tegelijk heel functioneel en gastvrij, verrijkt met een kleine tuin, persoonlijk verzorgd door vader Giorgio. De ligging was ideaal, met een prachtig zeezicht en een adembenemend panorama op de weelderige kaap van Gabicce Monte en het San Bartolo Park. De samenhang van deze 2 panorama’s gaf zijn naam aan het pension : “Hotel Bellavista”.




Dit is de geschiedenis van twee eenvoudige en eerlijke broers, fiere afstammelingen van dit landsgebied ! Met hun levensgeschiedenis hebben ze bijgedragen tot een ideaal voorbeeld van de toeristische ontwikkeling van deze streek, zich baserend op de ondernemingsgeest en familiale activiteit.
In 1960 werd het pension uitgebreid en verdubbelde haar aantal kamers en beschikbaarheid van bedden.
De hoteliers van Gabicce Mare begonnen steeds meer een toeristische roeping te ontwikkelen, het aantal buitenlandse bezoekers groeide voortdurend en dit spoorde de familie Lorenzi aan om het gebouw jaar na jaar verder uit te breiden.
Ondertussen werd ook de familie zelf uitgebreid, met de geboorte van Giovanna en Nunzio, kinderen van Luigi en Lidia, en Luca en Lucia, kinderen van Adriano en Tina.


Het waren de jaren van toeristische “boom” en het pension Bellavista werd omgebouwd in Hotel, om in 1972 de huidige afmetingen te bereiken : 4 verdiepen en 70 kamers, elk voorzien van privé badkamer en balkon, resultaat van aanzienlijke investeringen.

Bovenop de lening waren er ook wissels terug te betalen, daar baar geld destijds weinig voorhanden was en al de aan- en verkoop geregeld werd d.m.v. wissels.

Voor de hoteliers van die jaren was het niet belangrijk een lening af te betalen, maar wel het gegeven  woord te houden !

De toeristische toeloop werd bevorderd d.m.v. hotelpromotie op vakantiebeurzen in het buitenland. In die jaren werd Adriano president van de Hotelorganisatie van Gabicce Mare, en gaf de impuls aan de planning van de verschillende toeristische diensten aan de vennoten en bevorderde tevens het ontstaan van de Hotelvennootschap “Montemare”.

In het begin van de jaren ’80 werd de eerste  “Internationale Wielertoeristenweek” georganiseerd, die jaar in jaar uit zou evolueren tot een belangrijk toeristisch aanbod, zo bijdragend tot de benoeming van Gabicce Mare tot “land van de wielertoeristen”.
Ondertussen trouwde Giovanna en ook haar echtgenoot Raul werd opgenomen in het familiebedrijf.
In 1985 kon de familie Lorenzi een belangrijk doelwit van 30 jaren succesvolle hotelactiviteit vieren. De “clan Lorenzi” deed dit natuurlijk samen met haar duizenden klanten, want elk van hun had bijgedragen tot de groei van het Hotel Bellavista en haar onmiskenbare waarden van gastvrijheid en familiale sfeer.

De jaren gingen voorbij en in het hotel kreeg geleidelijk aan iedereen van de familie zijn functie toegedeeld, rekening houdend met de persoonlijke wensen en talenten. De vrouwen van de familie Lorenzi werden meester van de keuken, terwijl Luigi de expert van de verrukkelijke visgrillades werd. Adriano zette ondertussen zijn onberispelijke administratieve activiteit en public relation verder. De jonge Nunzio nam de “American Bar” in beheer en Raul nam op zich de rol van Maître d’hotel”.
Giovanna, Luca en Lucia waren op hun beurt onmisbaar voor de garantie van de kwaliteit en doeltreffendheid van de verschillende hoteldiensten aangeboden aan de klanten van het Hotel Bellavista.
2000 ligt voor de deur en het hotel wou haar prestige nog vergroten via verdere uitbreidingen en verbouwingen. De aangeboden diensten verbeterden jaar in jaar uit, zoals bijvoorbeeld de airconditioning en TV in elke kamer.


In 2005 vierde Hotel Bellavista zijn 50 jaar Hotelactiviteit met de aankoop van het aangrenzende Hotel Capitol. Deze aankoop gaf de familie Lorenzi de mogelijkheid een aantal verbouwingen uit te voeren, zoals de bouw van een zwembad, een Wellness-center en een fitness-zaal. Ondertussen beslisten Luigi, Lidia en Tina het beheer van de keuken over te laten aan Giovanna. Nunzio bleef aan het hoofd van de “American Bar”, Lucia guldigde het artisanale ijssalon in en Luca nam samen met zijn vader Adriano de public relation en het administratief beheer van het hotel op zich.



De familie Lorenzi heeft in al deze jaren een model van gastvrijheid opgebouwd, zich steeds in eerste persoon inzettend om het verblijf van haar klanten tot in de puntjes te verzorgen en elk van hun een speciale gast te doen voelen.
Dit alles laat “de grote familie Lorenzi” toe er naar uit te zien haar klanten te kunnen begroeten met een speciaal “Dank U om er te zijn”, zeker van haar mogelijkheden hun een gastvrij en uniek verblijf te kunnen bieden !